Nyheder

Læs seneste nyt om Vækst i Generationers arbejde for at forbedre vilkårene ved generationsskifte for landets familieejede virksomheder

 • Nyhed

  En ny analyse fra Dansk Industri viser, at Danmark har nogle af de hårdeste vilkår for generationsskifte af familievirksomheder. Det sker i en periode, hvor lande vi normalt sammenligner os med helt, har fjernet skatten. Den hårde kurs truer mange familieejede virksomheder med lukning eller frasalg til udlandet

 • Nyhed

  Den nye SVM-regering har præsenteret deres regeringsgrundlag. Her prioriteres en ændring af den nuværende værdiansættelsesmetode og en sænkelse af selve generationsskattesatsen fra 15 pct. til 10 pct. Det er positivt, selvom det optimale havde været helt af afskaffe generationsskifteskatten, siger Jakob Topsøe på vegne af netværket Vækst i Generationer i en pressemeddelelse.

 • Nyhed

  En ny undersøgelse, som Epinion har foretaget for netværket Vækst i Generationer blandt over 2.000 danskere, viser, at der er stor opbakning til de familieejede virksomheder.

 • Nyhed

  Det har store administrative omkostninger at forvalte bo- og arveafgiften, som også omfatter generationsskifteskatten. Alene Skattestyrelsen anvender omkring 70 årsværk på at forvalte arveafgiften.

 • Nyhed

  Familieejede virksomheder tænker mere langsigtet og klarer sig bedre gennem kriser. En ny rapport fra Kraka fremhæver endnu flere fordele ved familieejerskab

 • Nyhed

  Regeringen, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Kristendemokraterne nedsætter en ny ekspertgruppe for skematisk værdiansættelse. Dermed får tusindvis af familieejede virksomheder tidligst en sikker værdiansættelse ved udgangen af 2023.

 • Nyhed

  Regeringen og støttepartierne lovede de familieejede virksomheder retssikkerhed, men en ny rapport fra regeringens ekspertgruppe indfrier ikke løftet. Det efterlader Danmarks ca. 60.000 familievirksomheder uden retssikkerhed og forudberegnelighed ved et generationsskifte

 • Nyhed

  Regeringens seneste udspil svækker muligheden for investeringer både i nye og gamle virksomheder, og forværrer endnu engang situationen for de mange danske familievirksomheder, der står foran et generationsskifte.

 • Nyhed

  Vækst i Generationer inviterede på årets Folkemøde den konservative partileder til debatinterview om erhvervslivet afgørende betydning for velstand og velfærd i Danmark.

 • Debat

  EU opfordrer til at mildne generationsskifteskatterne. Mette Frederiksens svenske partifæller har for længst afskaffet generationsskifteskatten med hele Riksdagen bag sig. Resultatet er, at svenske iværksættere og virksomhedsejere er vendt tilbage til Sverige, og at generationsskifterne gennemføres tidligere. Norge har for nylig gjort det samme.

Kontakt

Louise Stenstrup
Operate A/S

Tlf.: 26 70 37 74

igenerationer@igenerationer.dk