Nyhed

Søren Pape på Folkemødet: Afskaf generationsskifteskatten

Vækst i Generationer inviterede på årets Folkemøde den konservative partileder til debatinterview om erhvervslivet afgørende betydning for velstand og velfærd i Danmark.

Søren Pape Poulsen fastslog, at det er nødvendigt at skabe vækst for at skabe velfærd. Familieejede virksomheder beskæftiger 850.000 mennesker i Danmark og særligt uden for de store byer er familievirksomhederne danner de rammen for mange danske arbejdspladser. 

Derfor har virksomheder, erhvervsorganisationer og fagbevægelsen udtrykt bekymring for konsekvenserne af Regeringens tredobling af generationsskifteskatten. En bekymring som den konservative partiformand også kom ind på:

”Vi må forstå, at det handler om alle de medarbejdere, der lige om lidt må sige farvel til nogle kollegaer. Det er helt almindelige mennesker, der mister deres arbejde, fordi Regeringen forsøger at ramme nogle enkelte store virksomheder”, sagde Søren Pape Poulsen og kom med et klart opråb til regeringen:

”I stedet for at fylde statskassen, burde Regeringen været optaget af at bevare sunde arbejdspladser, som giver mange mennesker noget at stå op til hver dag.”

Bestyrelsesformand i Foss A/S, Peter Foss var med på scenen, og han fremhævede, at med tredoblingen af generationsskifteskatten er det så godt som umuligt at generationsskifte uden at virksomheden drænes for kapital. Konkret ville Novo Nordisk, hvis de var familieejede og skulle generationsskifte, beskattes med omtrent 300 % af virksomhedens egenkapital.  

Søren Pape Poulsen anerkendte, at der er brug for nye rammer og sagde i den sammenhæng:

”Hvis Regeringen mener, at der skal skabes arbejdspladser i Danmark, bliver de nødt til også at lytte til dem, der skaber arbejdspladserne."

Det er afgørende for at virksomhederne kan optræde konkurrencedygtigt, men også essentielt, når virksomhederne skal vurdere om de har mulighed for fx at tage en af de omtrent 50.000 unge mennesker uden job og uddannelse ind som lærlinge eller lignende.

En udtalelse som også fik opbakning fra Peter Foss

”Det private erhvervsliv står for 80 % af værdiskabelsen, så hvis vi skal have velfærd i verdensklasse, skal vi have virksomheder i verdensklasse , supplerede Peter Foss, som en afsluttende kommentar til debatten.

Se hele debatten: https://folkemoedet.dk/events/2021/06/18/taet-pa-soren-pape-og-politik-der-skaber-vaekst-i-hele-dk/