Nyhed

Ny Epinion-undersøgelse: Danskernes holdning til familieejede virksomheder

En ny undersøgelse, som Epinion har foretaget for netværket Vækst i Generationer blandt over 2.000 danskere, viser, at der er stor opbakning til de familieejede virksomheder.

Undersøgelsen viser, at 3 ud af 4 af de adspurgte danskere er enige i, at de familieejede virksomheder er én af Danmarks stoltheder. 69% og dermed et stort flertal af danskerne på tværs af blå og røde partier mener også, at en ny regering efter valget bør afskaffe generationsskifteskatten og dermed den ekstra skat, som danske familieejede virksomheder skal betale, når virksomheden skal føres videre i familien.

Over 850.000 danskere er i dag ansat i en af Danmarks mange familieejede virksomheder. 60.000 danske virksomheder er familieejede, og familieeje er derfor den mest udbredte virksomhedsform i Danmark. Alligevel er generationsskifteskatten en skat, der alene belaster familieejede virksomheder og ikke andre virksomhedsformer.

Epinion-undersøgelsen viser også, at 86% af danskerne mener, at familieejede virksomheder er afgørende for vækst og arbejdspladser i hele landet, og at de spiller en særlig rolle både for lokalområderne og for at fastholde arbejdspladser uden for de store byer. Familieejede virksomheder spiller også en central rolle for Danmarks innovationsevne, da 9 ud af 10 af alle små og mellemstore virksomheder er familieejede.

96% af danskerne prioriterer, at familieejede virksomheder er i stand til at bevare og skabe nye arbejdspladser i Danmark efter et generationsskifte. På tværs af politiske skel er der derfor også et klart flertal af danskere, som støtter en afskaffelse af generationsskifteskatten, så de familieejede virksomheder kan fortsætte i familien og skabe innovation, vækst og arbejdspladser.

Undersøgelsens resultater (se hele undersøgelse på www.igenerationer.dk):

  • 69% af danskerne er for en afskaffelse af generationsskifteskatten
  • 9 ud af 10 danskere mener, at de familieejde virksomheder bibringer noget særligt til lokalsamfundene.
  • 7 ud af 10 danskere mener, at de familiejede virksomheder tager et stort samfundsansvar.
  • 86% af danskerne mener, at familieejede virksomheder er afgørende for vækst og arbejdspladser i hele landet.
  • 9 ud af 10 danskere foretrækker, at ejerskabet af virksomhederne enten bevares hos næste generation eller en kombination af fonds- og familieejerskab. 
  • 8 ud af 10 danskere mener, at lovgivningen skal gøre det nemmere for næste generation at videreføre familievirksomheden.

Læs hele undersøgelsen

Forside